Lärarutbildning med Jordens Vänner 14 januari

Den 14 januari erbjuder vi alla lärare möjlighet att gå vår två-timmars utbildning om klimatfrågan och klimaträttvisa. Klockan 17:00 till 19:00 på Jordens Vänners kansli Jungmangsgatan 37, Göteborg. Utbildningen ger kunskap om vilka konsekvenserna blir för människor och miljö i ett konsumtionssamhälle där vi använder stora mängder av jordens naturresurser utan att ta hänsyn till naturens begränsningar. Föredraget är gratis.
Föredragshållare: Charles Hansson & Maria Petterson
Charles är nyutexaminerad som klimatolog, naturgeograf vid Göteborgs Universitet och ett nytt tillskott hos oss på Jordens Vänner. Maria är humanekolog och en av våra Klimathjältar.

Genom reflektion och dialog får deltagarna kunskap och verktyg för användning i den egna undervisningen. Vi kommer att samtala om miljömässiga och sociala orättvisor, om ett rättvist och hållbart globalt system för hanteringen av naturresurser och om hållbara alternativ för både enskilda medborgare och grupper av medborgare.
Om Charles:
Han har den fundamentala kunskapen kring klimatvetenskap och hur den hänger ihop med vår jord. Han har sett och arbetat med mycket av det som vi bara läser om, såsom glaciärers tillbakagång ovanför polcirkeln, isborrkärnor från Antarktis, förvarningarna om ökenspridning kring medelhavet och klimatets påverkan på samhället och bönder i nordöstra Kina.
I dagsläget arbetar Charles på sin Masterutbildning i Atmosfärsvetenskap med fokus på miljörätt. Han har siktet ställt på att till våren forska på hur Östersjöns ovanligt kalla ytvattentemperaturer egentligen hänger ihop med extrem nederbörd i Sverige

Anmäl dig till: kansliet@jordensvanner.se 031-12 80 42. Kontaktperson Ulla Gawlik

OBS! Begränsat antal platser!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top