Ledig tjänst: utbildningsledare 50 %

Jordens Vänner söker en utbildningsledare till sin informatörsverksamhet.

Vill du jobba i en av Sveriges snabbast växande miljöorganisationer? På vårt rikskansli i centrala Göteborg arbetar du tillsammans med ett kreativt team med varierande arbetsuppgifter. Det nära samarbetet ger dig möjlighet till inblick i stora delar av organisationens verksamheter.
 
I huvudsak kommer du att fokusera på en verksamhet vars aktiviteter till stor del sköts både på ideell och på arvoderad basis av Jordens Vänners skolinformatörer som leder workshops inom våra olika sakfrågor. Du kommer även att vara med i uppstarten av ett projekt med workshops om klimaträttvisa riktade till nyanlända ungdomar.
 
Du kommer att arbeta med utbildning och handledning av informatörer. En viktig uppgift för dig kommer att vara att ta fram en utbildningsmetod för inskolning och vidareutbildning av nya informatörer och att utveckla den metod som informatörerna idag använder vid sina skolbesök. Du kommer att arbeta i nära samarbete med en grupp bestående av ideella och anställda inom verksamheten. Det är lika viktigt att ha sakkunskap som att kunna svara på frågor om verksamhetens och organisationens budskap på ett positivt sätt!
 
Vem är du?
Du tycker om att arbeta med ungdomar och har tidigare erfarenhet av ungdomsverksamhet. Du har goda kunskaper inom pedagogiska metoder, gärna på högskolenivå, eller likvärdig samt dokumenterad praktisk erfarenhet av att arbeta med att ta fram eller utveckla utbildningar. Du har erfarenhet och förståelse för vad det innebär att arbeta med ideellt engagerade. Datavana liksom goda kunskaper i engelska är grundläggande. Kunskap inom arabiska, somali, dari eller farsi är meriterande. Engagemang och kunskap inom miljö- och samhällsfrågor värderas högt.
 
Rätt person är utåtriktad, driven, har lätt för att skapa goda relationer och kan hantera stress. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete. I arbetet kommer du att arbeta i grupp men även självständigt, vilket lägger stora krav på att du är strukturerad och kan hantera att ett stort eget ansvar. Du kommer att ha ett varierande jobb där ingen dag är den andra lik. Detta innebär även att delta på möten på kvällar och helger – det är därför viktigt att du är flexibel kring så väl arbetsuppgifter som arbetstider.
 
Ansökan skall vara oss tillhanda senast den 15 maj, 2013.
Tillträde snarast, eller senast den 1 juni, 2013. Tjänsten är en allmän visstidsanställning som löper 6 månader med en tjänstgöringsgrad på 50%. Jordens Vänner tillämpar likalön som för heltid är 26 000 kr/mån.
 
Vid frågor kontakta organisationssekreterare Anna Danielsson på tel: 031- 23 80 42. Vid arbetsledarrelaterade frågor, kontakta kanslichef Patrik Bennet på tel: 031-12 18 08.
Maila din ansökan senast 15 maj, 2013 till jobb@jordensvanner.se, märkt ”Utbildningsledare”.
 
OBS! Vi har tyvärr ingen möjlighet att svara alla sökande, utan kontaktar endast de personer som kallas till intervju.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top