Miljöpartiet får störst förtroende i klimatfrågan

Nästan alla, 96 procent, av Miljöpartiets väljare har störst förtroende för det egna partiet när det gäller klimatfrågan. Även bland de som inte röstar på Miljöpartiet är förtroendet för partiet högt. Över 40 procent litar mest på Miljöpartiet.

 
En Sifoundersökning beställd av pr-byrån Westander visar att svenskarna har stort förtroende för Miljöpartiet när det gäller klimatfrågan. Bland regeringsalliansens väljare är det 37 procent som känner störst förtroende för Miljöpartiet.
– Det är svårt att förstå att övriga partier låter Miljöpartiet dominera så fullständigt i klimatfrågan, i synnerhet när mycket tyder på att klimatet kan bli en viktig valfråga 2014, säger Jessica Henryson, klimatexpert på Westander.
Bland det egna partiets väljare är förtroendet lägst för Sverigedemokraterna, åtta procent, och Folkpartiet, elva procent.
Lägst då alla väljare tillfrågades är förtroendet för Folkpartiet, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna lågt. Bara en procent har mest förtroende för något av de tre partierna i klimatfrågan.
Undersökningen gjordes i september 2013. Tusen personer medverkade i undersökningen.
 
Text: Madeleine Sturelind

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top