Namninsamling: Klimaträttvisa nu!

Uppmana politikerna att agera för Klimaträttvisa! Skriv på för ett bindande, rättvist och ambitiöst klimatavtal i Sydafrika december 2011.
>> http://globalrattvisa.nu/uppmana-politikerna-att-agera-for-klimatrattvisa
Den globala uppvärmningen går snabbare än vad forskarna trodde för några år sedan. Flera studier – om den arktiska isen, uppvärmningen av den sibiriska tundran, försurningen av våra hav – tyder på att vi närmar oss farliga tröskeleffekter som kan få den globala uppvärmningen att skena.
Redan idag finns det 25 miljoner klimatflyktingar och extrema väderfenomen gör att framförallt utsatta och fattiga människor dör eller blir hemlösa.
De rika länderna har byggt sitt välstånd med en enorm förbränning av fossila bränslen som kol, olja och naturgas och överutnyttjande av världens skogar. Sverige och EU måste nu ta ansvar för denna historiska skuld och skapa förutsättningar för människor i utvecklingsländer att få sina mänskliga rättigheter garanterade.
“Agera för klimaträttvisa nu!”
Jag anser att Sverige och EU bör verka för ett bindande internationellt klimatavtal som innebär att vi:
1. halverar våra egna utsläpp av växthusgaser till år 2017 utan att köpa oss fria med hjälp av utsläppshandel med andra länder
2. tar ekonomiskt ansvar för vår klimatskuld till fattiga länder
3. genomför en rättvis omställning av våra samhällen, industrier och lantbruk
>> Skriv på här: http://globalrattvisa.nu/uppmana-politikerna-att-agera-for-klimatrattvisa
>> Mer information:
Ladda ner din egen namninsamlingslista – få dina vänner och bekanta att skriva på. Dokumentet innehåller även mer bakgrundsinformation.

2 reaktioner på ”Namninsamling: Klimaträttvisa nu!”

  1. Kämpa för en bättre värld! Det går inte ann att säga: “Sluta spruta ut koldioxid i luften!” och sedan ta bilen till “De grönas” partimöte. Ni säger: “Larva dig inte nu, ska vi sluta andas?, hehe” Nej, naturligtvis inte säger jag, men sluta spy galla över andra om ni inte själva kör klimatsmart!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top