Nattågen mellan Malmö och Stockholm räddade

Pressmeddelande 2015-02-18

– Det är glädjande att nattågen Malmö-Stockholm blir kvar och har fått fler resande. Nu ökar vi trycket för bättre service, nya sovvagnar så att trafiken kan utvecklas även på sikt.

Det säger Lars Igeland, Jordens Vänner i en kommentar till beslutet att nattågen Stockholm-Malmö blir kvar.
Nattågen mellan Malmö och Stockholm fortsätter rulla minst året ut. De troligaste orsakerna till de ökande reseantalen är sänkta priser och en intensiv debatt om nattågen. Jordens Vänner har under hösten drivit ett upprop som fått stöd av många tusen resenärer för att rädda nattågen i Europa.
Jordens Vänner har under lång tid arbetat för utveckling av nattågstrafiken i Sverige och övriga Europa. På vårt initiativ har det nu bildats en europeisk samorganisation ”Back on Track” för detta.

– Nattågen är det miljövänliga sättet att snabbt ta sig genom Europa utan smutsiga flygresor. Turistorganisationer och våra europeiska partners är måna om de svenska nattågen som gör det möjligt att nå Stockholm men även övre Norrland på ett klimatsmart sätt, säger Lars Igeland.

– Sov och liggvagnarna är från 80-talet och inom några år behövs en ny generation vagnar. Vi kommer att vända oss till regeringen och tågoperatörerna för att detta skall bli verklighet, fortsätter Lars Igeland.

Frågor: Lars igeland 073 8203034
Läs mer
Rädda de europeiska nattågen!

Dela gärna vår kamp!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *