Naturbrukskonferensen 2013 – 5-7 april på Kinnekulle

Sverige och världen behöver en livskraftig landsbygd där människor har makten att ta tillvara på naturens förutsättningar på ett hållbart sätt. Därför välkomnas inför valet 2014 alla intresserade till den fjärde Naturbrukskonferensen i Kinnekulle 5 – 7 april 2013.

På naturbrukskonferenserna samlas människor och rörelser från olika delar av landet som engagerar sig för skogsbruket, jordbruket, maten och landsbygdens framtid. Det har gjorts sedan 2010 genom konferenser i Ransby i Värmland, Ramsele i Ångermanland och Ockelbo i Gästrikland. Detta för att utbyta erfarenheter och samarbeta för en samhällsförändring. Ett samarbete som bärs fram både av en tilltro att skapa förändringar tillsammans, stärka naturbrukets och landsbygdens ekonomiska ställning och ändra den landsbygdsfientliga politiken.
På Kinnekulle kommer både frågor om praktiska metoder, ekonomiska och politiska former för samhällsförändring tas upp med studiebesök och många kulturella uttryck. Programmet växer fram på initiativ av lokala krafter och aktiva intresserade av naturbruk och landsbygdens framtid.
Hur kan vi skydda skogen och ersätta kalhyggen med kontinuitetsskogsbruk från norr till söder? Jord- och skogsbruket behöver ställas om så att nya bönder etablera ekonomiskt lönsamma och miljömässigt hållbara företag! Rädda kustfisket! Hur kan vi odla på landet och i staden? Konsumenter och producenter måste enas och samarbeta mot industrimaten! Vi vill samla människor i glesbygd och stad mot centraliseringspolitiken! Detta är några av de ämnen vi vill ta upp.
Praktisk information
Vi börjar fredag den 5 april med drop-in från kl 11, och den första programpunkten börjar kl 12. Mötet avslutas kl 14 på söndag. För tågtider till Hällekis kolla www.resplus.se eller www.sj.se.
Deltagande kostar 350 kr; Då ingår mat. Boende försöker vi ordna så att golvplats kommer att finnas. För dem som så önskar finns det vandrarhem av god standard inom konferensområdet.
Vi håller på att jobba med förberedelserna, och långt ifrån allt är spikat. Gå in på www.naturbrukskonferensen.se för den senaste informationen! Ett anmälningsformulär kommer att läggas ut där snart.
Väl mött,
Arrangörsgruppen för Naturbrukskonferensen 2013
Stödjande organisationer: Jordens Vänner, Naturskyddsföreningen Götene, Studiefrämjandet i Lidköping – Skaraborg, MST Stödgrupp, NOrdBruk.

1 reaktion på ”Naturbrukskonferensen 2013 – 5-7 april på Kinnekulle”

  1. Pingback: Veckans Krönika: Eddie Olsson « Jordens Vänner

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top