Norges regering kommer inte sätta Shell under observation för miljöskadorna i Nigerdeltat.

press_thumb_shell_logoDen norska regeringen kommer inte att följa råden från the Norwegian Council of Ethics och sätta oljebolagen Royal Dutch Shell Plc och ENI S.p.A under fyra års observation för de miljöskador som företagen har orsakat i Nigerdeltat.  Jordens Vänner har tidigare uppmanat till att skriva under kampanjen ”Shell, städa upp efter er”.
 

 
”Shell är det största utländska oljebolaget i Nigeria – oljegiganten har under decennier borrat efter olja i Nigerdeltat – med katastrofala konsekvenser för miljön och människorna. Ogoniland, en region i södra Nigeria, är väldigt nedsmutsad med olja: oljeläckor har förorenat vattendrag, och tidigare bördig mark samt mangroveskogars ekosystem har drabbats hårt av nedsmutsningen.”
FN har förklarat området till ett katastrofområde där det behövs snabba åtgärder. Lars Haltbrekken, ordförande för Jordens Vänner Norge, säger att de är chockade över regeringens beslut att inte sätta Shell och ENI under observation och uppmanar regeringen till omprövning.
Du kan skriva under kampanjen ”Shell, städa upp efter er!” HÄR.
 

2 reaktioner på ”Norges regering kommer inte sätta Shell under observation för miljöskadorna i Nigerdeltat.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top