Det har visat sig att den tidigare hållbarhetstiden för köttfärs är för kort. Därför ändras nu riktlinjer för köttfärsens hållbarhet till dubbla tiden – två dygn.
Text: Mikaela Nordin
Foto: Wikimedia commons
Svensk Dagligvaruhandel föreslår hållbarhetstider för livsmedel som smörgåsar, charkvaror, sallader och skaldjur. Alla riktlinjer är kontrollerade med hjälp av analys på ackrediterade laboratorier.
Nu ändrar Svensk Dagligvaruhandel sin rekommendationen om hållbarhet för köttfärs från ett dygn till 48 timmar. Köttfärs, förpackad i luft och förvarad i högst + 4 grader, håller nämligen längre än man tidigare räknade med.
Tidigare har mald köttfärs förpackad utan särskild atmosfär märkts med sista förbrukningsdag som var ett dygn efter förpackningsdagen. Nu visar undersökningar att sådan köttfärs håller sig fräsch längre under förutsättning av köttfärsen förvaras i rätt temperatur.
Tycker du att det är bra att hållbarhetstiden förlängs, tycker du inte vi borde äta kött alls, eller har du någon annan åsikt i frågan? Kommentera!
MenyStäng
- Om oss
- Aktuellt
- Vårt arbete
-
-
- Klimat och Energi
- Klimaträttvisa nu!Ökad intensitet hos orkanerna, fler och värre översvämningar, stigande havsnivåer, svårare villkor för jordbruket, större brist på rent vatten och större utbredning av malaria. Det är några av de konsekvenser som en högre temperatur troligtvis för med sig. Vissa av dessa förändringar går att se redan idag! Den industrialiserade delen av världen står för fyra femtedelar av alla utsläpp av växthusgaser, men det är utvecklingsländerna som drabbas värst. I en stor studie gjord av Friends of the Earth och en rad andra organisationer beskrivs effekterna av klimatförändringarna i de fattigare delarna av världen. Alla ansträngningar som görs för att minska fattigdomen riskerar att gå upp i rök om inte klimatförändringarna hejdas. En annan rapport beskriver situationen i Afrika. Läs rapporterna Up in Smoke och Africa – Up in Smoke
- Växthusgaser
- Bli klimatinformatör
- Boka klimatworkshop
- Changemakers – Vår väg till klimaträttvisa
- Klimat och Energi
-
-
- Våra Partners
- Stöd oss
- Miljötidningen
- Kontakt
- Webbshop
Kul, det kommer minska svinnet i butikerna drastiskt!
Vi bör göra allt vi kan för att äta mer grönt eftersom det påverkar klimatet minst.
Vegetariskt för ett hållbart klimat!