Nu håller köttfärsen två dygn

Det har visat sig att den tidigare hållbarhetstiden för köttfärs är för kort. Därför ändras nu riktlinjer för köttfärsens hållbarhet till dubbla tiden – två dygn.
 
Text: Mikaela Nordin
Foto: Wikimedia commons
 
 

Svensk Dagligvaruhandel föreslår hållbarhetstider för livsmedel som smörgåsar, charkvaror, sallader och skaldjur. Alla riktlinjer är kontrollerade med hjälp av analys på ackrediterade laboratorier.
Nu ändrar Svensk Dagligvaruhandel sin rekommendationen om hållbarhet för köttfärs från ett dygn till 48 timmar. Köttfärs, förpackad i luft och förvarad i högst + 4 grader, håller nämligen längre än man tidigare räknade med.
Tidigare har mald köttfärs förpackad utan särskild atmosfär märkts med sista förbrukningsdag som var ett dygn efter förpackningsdagen. Nu visar undersökningar att sådan köttfärs håller sig fräsch längre under förutsättning av köttfärsen förvaras i rätt temperatur.
Tycker du att det är bra att hållbarhetstiden förlängs, tycker du inte vi borde äta kött alls, eller har du någon annan åsikt i frågan? Kommentera!

1 reaktion på ”Nu håller köttfärsen två dygn”

  1. Kul, det kommer minska svinnet i butikerna drastiskt!
    Vi bör göra allt vi kan för att äta mer grönt eftersom det påverkar klimatet minst.
    Vegetariskt för ett hållbart klimat!

Lämna ett svar till Hubbe Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top