Nu söker vi vikarierande aktivistsamordnare

Är du intresserad av hållbar omställning och social rättvisa, globalt såväl som lokalt? Brinner du för att engagera andra? Då kan detta vara chansen för dig! Miljö- och solidaritetsorganisationen Jordens Vänner söker nu en vikarierande aktivistsamordnare till projekt- och påverkansenheten.

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största gräsrotsorganisation för miljö- och solidaritetsfrågor. Tillsammans är vi över två miljoner medlemmar och fler än 5000 lokala grupper i 75 länder.

Jordens Vänner arbetar för att öka engagemanget och civilsamhällets roll i en av vår tids största utmaningar; att begränsa människans påverkan på klimatet.

Som aktivistsamordnare arbetar du aktivt med att stötta den nuvarande ideella verksamheten samt med att skapa nytt engagemang med fokus på unga.  En del i arbetet är att ansvara för vår nationella folkbildningsverksamhet där ideella klimatinformatörer håller inkluderande och interaktiva workshopar i skolor och andra publika sammanhang. Här ansvarar du för kvalitetssäkring och bokningar av workshops, utbildning och stöd för klimatinformatörerna samt utvärdering, utveckling och administration kopplat till verksamheten.

En annan del av arbetet är att stödja befintliga såväl som nystartade aktivistgrupper runt om i landet. Som aktivistsamordnare bidrar du till stabila och långsiktigt fungerande aktiviststrukturer genom stöd och utbildning där du initierar och bildar nya former av aktivism. Du kommer också att vara den som driver, systematiserar och dokumenterar arbetet. Mycket av arbetet utförs och planeras tillsammans med kollegor.

Från start kommer du att arbeta aktivt med pågående projekt samt delta i utformningen av nya projektansökningar och rapportering av avslutade projekt. Projektgenomförandet innebär också att stödja aktiva medlemmar och inspirera till nytt engagemang. Du kommer att arbeta självständigt såväl som i grupp och där du stödjer kollegors arbete med aktivitetsplanering och genomförande samt mötesmetodutveckling.
Samtidigt arbetar du aktivt med att bedriva delar av organisationens engagemangs- och påverkansarbete såsom att planera och genomföra olika typer av aktiviteter där stor vikt läggs vid plattformskapande genom deltagandemetoder.

Arbetet sätter stora krav på att du är strukturerad och samtidigt lyhörd. Då arbetet är mycket varierande är det en fördel att vara utåtriktad, inspirerande, driven samt ha lätt för att skapa goda relationer. Vi tror också att du är en person som har vana av att arbeta målstyrt. Du har förmåga att ha flera processer igång samtidigt och trivs med att självständigt driva processer framåt utifrån uppsatta målsättningar. Du trivs i ett uppdrag där du får involvera, engagera och nyttja kraften hos medlemmar och samarbetspartners.

Formella kvalifikationer
Du har:

 • högskole-/universitetsexamen med inriktning mot miljö, projektledning, samhällskunskap eller motsvarande
 • flerårig erfarenhet av att arbeta med engagemangsskapande för en idéburen organisation
 • vana av att organisera, utbilda och leda grupper
 • förmåga att engagera och entusiasmera
 • erfarenhet av att samordna aktiviteter och större events parallellt
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer
Du har:

 • engagemang och kunskap inom miljö- och samhällsfrågor
 • har erfarenheter av att driva inkluderingsarbete
 • upparbetat kontaktnät inom den ideella världen
 • erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet
 • intresse och erfarenhet av föreningsliv
 • kunskaper i interaktiv och inkluderande pedagogik
 • ett utvecklingstänk med ständig strävan av att förbättra verksamheten

Tjänsten är placerad på Jordens Vänners kansli i centrala Göteborg tillsammans med övriga 7 anställda.  Då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger liksom resor till andra orter.

Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation, eller etnisk och religiös tillhörighet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vikariatet är ett föräldravikariat och löper från 2019-04-08 till 2019-08-31 med stor möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgraden är inledningsvis 75% men kan öka till heltid längre fram i vikariatet.

Skicka din ansökan senast 2019-02-24 till: jobb@jordensvanner.se men då vi hanterar ansökningarna löpande kan tjänsten bli tillsatt tidigare.

Frågor om tjänsten: Kanslichef Patrik Bennet, 0727-228042, patrik.bennet@jordensvanner.se

Facklig kontakt: Unionens ordförande sofie.persson@jordensvanner.se

Sent inkommen ansökan kommer inte att behandlas. Vi kommer endast kontakta de personer som är aktuella för tjänsten.

Tack för din ansökan till Jordens Vänner!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top