Nytt nummer av Miljötidningen ute!

Miljötidningen 2-2016

Våra naturresurser – de som är ändliga men som vi behandlar som om de kommer att räcka för evigt, de som är grunden för vår existens, de som orsakar konflikter och miljöförstöring över hela världen.

Årets andra nummer av Miljötidningen kommer att utforska olika aspekter av naturresurser. Vad kan hända om man bygger en kanal som delar ett land? Om den dessutom ska gå genom känsliga områden med biologisk mångfald och där livsviktiga vattentäkter finns? Vad hände med Kuba när tillgången på oljan ströps och vad kan vi i resten av världen lära oss av det? Vad sysslar vi med här hemma i Sverige egentligen? Vad är det vi exploaterar på vilkas bekostnad och till vilket pris? Och vem gynnar det egentligen?

Monica Walldén och Douglas Ferreira-Nogueira tar oss med på en expedition för att plocka paranötter i Brasilien. Maja Qvarnström skriver om gruvorna i -Sápmi. Maria Petterson skriver om Nicaragua-kanalen, Johanna Brandels om naturskyddsprogrammet Socio Bosque i Ecuador. Olle Lindgren ger oss en glimt av Kuba och Ingemar Ed visar oss en miljöförvillare som bygger sandslott i Singapore.

Tidningen ska nå våra medlemmar i dagarna. Är du inte redan medlem? Ordna det enkelt här.

Scroll to Top