Om oss

Med ett nätverk i 75 olika länder har Jordens Vänner möjlighet att arbeta med en rad olika frågor/kampanjer som på olika sätt är viktiga för att skapa ett hållbart, mänskligt och rättvist samhälle.

Jordens Vänner är en aktiv folkrörelse och bildades 1971 och är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med drygt 2 miljoner medlemmar runt om i världen.

Vi arbetar på flera nivåer, både i Sverige och internationellt och vårt arbete innebär framför allt påverkansarbete på politiker och påverkansarbete genom olika aktivismformer tillsammans med människor i det civila samhället. Arbetet bedrivs genom folkbildning såsom informatörsverksamhet, aktivism och demonstrationer, och erbjuder de som deltar stor gemenskap.

Jordens Vänners arbete bedrivs huvudsakligen i olika utskott som var och ett jobbar med att behandla en viss sakfråga. Dessa arbetar bland annat med att ta fram faktamaterial, hålla seminarier och studiecirklar, ordna möten med beslutsfattare, aktioner och demonstrationer. Jordens Vänner har även lokalgrupper på ett flertal orter runt om i landet som anordnar lokala aktiviteter och deltar i nationella kampanjer.

Vi i Jordens Vänner bedriver projekt såsom Greenwash, klimatinformatörerna och skyddandet av Regnskogen i Latinamerika. Vi anordnar även ett flertal aktiviteter och kampanjer under året. Detta ofta tillsammans med andra organisationer i olika nätverk.

Är du särskilt intresserad av ett ämne eller område? Klicka på länkarna ovan eller hör av dig till kansliet på 031-12 18 08 eller info@jordensvanner.se , så vidarebefordrar vi dig till respektive kontaktperson.

Jordens Vänner Internationellt
Friends of the Earth International
Friends of the Earth Europe
Altropico
Kanindé
Justica Ambiental
Ceiba

Organisationer vi är huvudman i
MKG (Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning)
AirClim
Färnebo Folkhögskola
ChemSec

Jordens Vänners Aktivistgrupper/Kampanjgrupper
Solcellskaparna - Göteborg
Aktionsgruppen mot Preem - Göteborg

Corporate accountability working group

 

Läs vår folder Rättvis Omställning

 

Scroll to Top