Praktik med fokus på jämställdhet (ansökan stängd)

Ansökan till praktiken med fokus på jämställdhet är nu stängd. Det kommer bli möjlighet till praktik längre fram och du kan redan nu skicka en intresseanmälan till  praktik(a)jordensvanner.se.
Är du intresserad av jämställdhetsfrågor, hållbar omställning och social rättvisa, globalt såväl som lokalt? Vill du få insikt i hur en ideell organisation arbetar för miljö och solidaritet? Ta då möjligheten att praktisera på Jordens Vänner i höst! Vi söker under hösten 2014 en praktikant som jobbar med jämställdhet inom organisationen.
Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med över två miljoner medlemmar i 75 länder. Jordens Vänner är en av Sveriges mest radikala miljöorganisationer, vars mål är en ekologisk och socialt hållbar värld.
Arbetsuppgifter
Som praktikant på Jordens Vänner kommer du att arbeta med att analysera organisationen ur ett jämställdhetsperspektiv. Vi erbjuder dig en kvalificerad yrkespraktik där du får ta del av det dagliga arbetet inom organisationen. Du kommer att få en unik inblick i Jordens Vänner då ditt uppdrag är att göra en jämställdhetsanalys av organisationens uppbyggnad, struktur och kommunikation.
Praktiken
Som praktikant får du en handledare och tillsammans tar ni fram en handlingsplan utifrån dina kunskaper och erfarenheter. Praktiken är oavlönad och huvudsakligen förlagd till Jordens Vänners kansli i Göteborg där det arbetar 7-9 anställda och 1-2 praktikanter. Praktiken omfattar ca 10 veckor under hösten på hel- eller halvtid, startdatum efter överenskommelse. Praktiken kan läggas under längre tid om önskemål finns. Resor inom landet kan förekomma, liksom kvälls- och helgarbete. Efter avslutad praktikperiod får du ett praktikantintyg.
Kvalifikationer
Vi vill att du:

  • delar Jordens Vänners värderingar och har ett stort intresse för miljö och rättvisefrågor
  • har goda kunskaper inom genus- och jämställdhetsfrågor
  • är självständig
  • har en god analytisk och organisatorisk förmåga
  • uttrycker dig väl i tal och skrift
  • studerar genusvetenskap, samhällsvetenskap, miljövetenskap eller motsvarande på högskolenivå
  • har organisationserfarenhet

Det är meriterande om du:

  • sedan tidigare har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • är utåtriktad och har lätt att för att samarbeta med olika typer av människor
  • har lätt för att ta egna initiativ

Läs mer
Organisationer för alla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top