PRESSMEDDELANDE: Gröna Glenn till Göteborgs stads tjänstemän

PRESSMEDDELANDE: Göteborgs stads tjänstemän blev årets vinnare av den lokala miljörörelsens pris, Gröna Glenn
Prisets motivering är följande:
Göteborgs miljörörelse har skapat ett nytt miljöpris som kallas ”Gröna Glenn”. Det här priset delar vi ut till den eller dem som har gjort den största nyttan för miljön i Göteborgs stad det gångna året. 
För 2012 vill vi dela ut Gröna Glenn till de tjänstemän som har varit med och tagit fram förslaget till Göteborgs Miljöprogram. Åtgärderna som föreslås i miljöprogrammet är otillräckliga för att nå Göteborgs klimatmål men om de genomförs kommer det att innebära ett stort kliv i rätt riktning. 
Utifrån miljöprogrammet är det tydligt att Göteborg har tjänstemän som verkligen bryr sig om kommande generationers möjlighet att tillgodose sina behov. Tack för det!

-Det som jag upplever som särskilt positivt med Miljöprogrammet är att det består av många små pragmatiska åtgärder som omfattar hela staden. Att nå klimatmålet kräver inte massa dyrbara obeprövade tekniska lösningar. Som exempel, förslaget att sänka hastigheterna inne i stan till 30km/h, det skulle vara fördelaktig på otroligt många sätt. Och inte bara gynna klimatet. -säger Ian Fiddies aktiv i både Klimataktion och Jordens Vänner.
Ida Nilsson, aktiv i Jordens Vänner tycker så här: -Det skulle vara ett steg i helt fel riktning om Göteborgs politiker inte godtar Miljöprogrammet.. Nya grepp som Miljöprogrammet behövs verkligen om miljömålen ska nås.
Kajsa Lindqvist från Cykelköket är också positiv: – Miljöprogrammet bevisar att staden börjar ta cyklisters behov på fullaste allvar. Bra jobbat!
Gröna Glenn priset delas ut av Cykelköket, Jordens Vänner, Klimataktion, och Omställning Göteborg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top