Where is the action? – det är underrubriken på sommarens mesta miljömingel. Med Jordens Vänner i spetsen träffas aktiva och intresserade av klimaträttviserörelsen för årets Klimatsommar på Järvafältet utanför Stockholm den 16-19 augusti.
– Inga beslut på internationell nivå för att nå reell förändring har fattats, säger Gunilla Meurling, aktiv inom Jordens Vänner och ansvarig för lägret, och tillägger: Efter Rio +20 blev vi återigen påminda om att det är vi inom klimaträttviserörelsen som måste ta steget fram och vara de kreativa och aktiva aktörerna som saknas vid förhandlingarna idag.
Programmet avspeglar det breda avstampet och innehåller alltifrån kosafari, manifestation mot Förbifart Stockholm, odlingsworkshop och trafikplanering för ett jämställt samhälle. Tanken är att lägret i sig ska fungera som ett upprop för att mobilisera miljörörelsen.
– Vi i Jordens Vänner ser framemot att träffa andra och formulera strategier och möjliga vägar till samarbete, säger Gunilla Meurling.
Även ett flertal artister medverkar på Klimatsommar, t. ex Emil Jensen som spelar på torsdagens invigning, och Soul of Gaia, Silent Symphony och Two Folk som spelar på fredag.
Jordens Vänner arrangerar Klimatsommar tillsammans med bl.a. Klimataktion, Fältbiologerna och Färnebo folkhögskola. För detaljerat program se hemsidan www.klimatsommar.se
För vidare kontakt och information: Gunilla Meurling 076 864 41 59
MenyStäng
- Om oss
- Aktuellt
- Vårt arbete
-
-
- Klimat och Energi
- Klimaträttvisa nu!Ökad intensitet hos orkanerna, fler och värre översvämningar, stigande havsnivåer, svårare villkor för jordbruket, större brist på rent vatten och större utbredning av malaria. Det är några av de konsekvenser som en högre temperatur troligtvis för med sig. Vissa av dessa förändringar går att se redan idag! Den industrialiserade delen av världen står för fyra femtedelar av alla utsläpp av växthusgaser, men det är utvecklingsländerna som drabbas värst. I en stor studie gjord av Friends of the Earth och en rad andra organisationer beskrivs effekterna av klimatförändringarna i de fattigare delarna av världen. Alla ansträngningar som görs för att minska fattigdomen riskerar att gå upp i rök om inte klimatförändringarna hejdas. En annan rapport beskriver situationen i Afrika. Läs rapporterna Up in Smoke och Africa – Up in Smoke
- Växthusgaser
- Fossilnedrustningsavtalet
- En seri(e)ös väg till klimaträttvisa
- Klimat och Energi
-
-
- Våra Partners
- Stöd oss
- Miljötidningen
- Kontakt
- Webbshop