Pressmeddelande: WHERE IS THE ACTION? FRÅN KOSAFARI TILL JÄMSTÄLLD TRAFIKPLANERING

Where is the action? – det är underrubriken på sommarens mesta miljömingel. Med Jordens Vänner i spetsen träffas aktiva och intresserade av klimaträttviserörelsen för årets Klimatsommar på Järvafältet utanför Stockholm den 16-19 augusti.

–        Inga beslut på internationell nivå för att nå reell förändring har fattats, säger Gunilla Meurling, aktiv inom Jordens Vänner och ansvarig för lägret, och tillägger: Efter Rio +20 blev vi återigen påminda om att det är vi inom klimaträttviserörelsen som måste ta steget fram och vara de kreativa och aktiva aktörerna som saknas vid förhandlingarna idag.
Programmet avspeglar det breda avstampet och innehåller alltifrån kosafari, manifestation mot Förbifart Stockholm, odlingsworkshop och trafikplanering för ett jämställt samhälle. Tanken är att lägret i sig ska fungera som ett upprop för att mobilisera miljörörelsen.
–        Vi i Jordens Vänner ser framemot att träffa andra och formulera strategier och möjliga vägar till samarbete, säger Gunilla Meurling.
Även ett flertal artister medverkar på Klimatsommar, t. ex  Emil Jensen som spelar på torsdagens invigning, och Soul of Gaia, Silent Symphony och Two Folk som spelar på fredag.
Jordens Vänner arrangerar Klimatsommar tillsammans med bl.a. Klimataktion, Fältbiologerna och Färnebo folkhögskola. För detaljerat program se hemsidan www.klimatsommar.se
För vidare kontakt och information: Gunilla Meurling 076 864 41 59

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top