Protestera mot GMO potatisen – skriv på hos Avaaz.org!

För första gången på 12 år har EU kommissionen gett tillstånd för att kommersiellt odla  GMO grödor: BASF:s Amflora potatis. Många konsumenter, miljöorganisationer och bönder i EU är upprörda, och flera länder har sagt att de kommer att åberopa säkerhetsåtgärder eller kräva ytterligare forskning – riskanalysen får underkänt.
Avaaz har en epostaktion för att samla in 1 miljon underskrifter för att få till ett stopp för GMO tills oberoende forskning visat att de inte har negativa effekter på hälsan eller miljön.
>> Skriv på epostaktionen “GM food: facts not crops”!
>> Läs Friends of the Earth Europes pressmeddelande

Potatisen har inbyggd resistens mot antibiotika, något som möjligtvis kan sprida sig till vissa bakterier. Sverige är det land som har föreslagit potatisen till EU, och har det sista ordet. Kolla på Jordbruksverkets GMO hemsida för mer information, där kan du t ex lämna synpunkter på ansökningar för kommersiell odling/användning eller provodling till genteknik@jordbruksverket.se.

6 reaktioner på ”Protestera mot GMO potatisen – skriv på hos Avaaz.org!”

  1. Skona miljön….var ärlig! Märk GMO-produkter tydligt så jag som konsument har möjlighet att välja produkt!!!!!!!!!!!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top