Rädda nattågen till Jämtland – skicka epost till SJ och regeringen!

Foto: Kasper Dudzik. SJ NattåŒg vid Łre.
Foto: Kasper Dudzik. SJ NattŒåg vid Łre.
SJ har beslutat att lägga ner merparten av nattågen till och från Jämtland från april 2016. De vill bara ha kvar nattågen 90 dagar per år. För klimatet, för regional utveckling, turism och för att hålla ihop Sverige behöver vi nattåg till Jämtland året runt även i fortsättningen! Vi kräver: Bevarad och utvecklad Nattågstrafik till och från Jämtland året runt!
E-postaktionen är startad av Jordens Vänner, Järnvägsfrämjandet och SEKO Mellannorrland. Vi samarbetar i Tågupproret.
SJ har lovat att sköta nattågstrafiken mellan Stockholm och Jämtland och den är därför inte upphandlad. Från april 2016 vill SJ dock bara köra under högsäsong, 90 av 365 dagar per år. Tre av fyra nattåg ställs alltså in. Om detta blir verklighet är det ett hårt slag mot pendlare, näringsidkare som vill förlänga turistsäsongen, mot miljön och mot regional utveckling i Jämtland, Härjedalen och hela norra Sverige.
Regeringen tar ut vinst av SJ. Samtidigt som nattågen hotas planerar regeringen nu att ta ut 1,7 miljarder kronor extra i vinst från SJ. Regeringen släpper också in nya operatörer som kan ta russinen ur tågkakan, t ex den lönsamma sträckan Stockholm-Göteborg, utan att ta något annat ansvar.
Statens tågbolag SJ kan ges nya villkor och direktiv så att de skapar attraktiv tågtrafik i hela Sverige. På långa distanser är nattåg ett bekvämt och klimatsmart alternativ. Nattågen borde upprustas och utvecklas med internet, attraktiva tidtabeller och en vass marknadsföring. Låt hela Sverige leva!
Följande text kan enkelt mejlas genom att du fyller i namn och epostadress nedan:
 
Ämne: Lägg inte ner nattågen till Jämtland!
Till Statens Järnvägar och kommunikationsminister Anna Johansson:
SJ har beslutat att lägga ner merparten av nattågen till och från Jämtland från april 2016. De vill bara ha kvar nattågen under 90 dagar per år. För klimatet, för regional utveckling, turism och för att hålla ihop Sverige behöver vi nattåg till Jämtland året runt även i fortsättningen!
Jag kräver: Bevarad och utvecklad nattågstrafik till och från Jämtland året runt!
Vänliga hälsningar,
#ditt namn#
 
Du skickar mejlet till genom att fylla i ditt namn och epostadress här nedanför och klicka på ”Skicka”. Din epostadress behövs enbart för att kunna stå som avsändare till mejlet som kommer att skickas till SJ och kommunikationsminister Anna Johansson. Jordens Vänner sparar INTE din epostadress.

  Ditt namn (obligatoriskt):

  Din epost (obligatorisk):

  Och för att undvika robotar:
  captcha

  Om du hellre vill författa ett eget meddelande, kan du mejla det till registrator@sj.se och naringsdepartementet.registrator@regeringskansliet.se.

  Scroll to Top