Regeringen får inte försitta chansen att säkra de mänskliga rättigheterna

EU:s representanter lyssnar mer på storföretagen är folkrörelserna.
I morgon, fredag, avslutas FN:s förhandlingar om företags ansvar för mänskliga rättigheter i Genève. EU:s representanter har förhalat förhandlingarna och genom att enbart upprepa storföretagens intressen riskerar de skjuta hela processen i sank.
Sofia Hedström, avdelningschef för påverkan och kampanj hos Jordens Vänner har varit på plats och hon är kritisk till EU:s agerande och uppmuntrar regeringen att agera kraftfullt inför morgondagens slutförhandlingar.
– Det är dags för regeringen att visa att de menar vad de säger när de kallar Sverige för en humanitär stormakt, säger Sofia Hedström.
Tillsammans med flera andra organisationer har Jordens Vänner idag skickat ett brev till EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans samt till Utrikesminister Margot Wallström och EU- och handelsminister Ann LInde.
– Eftersom många bolag är transnationella måste även regelverket bli det. Den som värnar demokratin kan inte låta storfinansen styra världen. Regeringen får inte försitta chansen att säkra de mänskliga rättigheterna, avslutar Sofia Hedström.

Scroll to Top