Seminariedag om regnskog

Lördagen den 1 oktober arrangerar Jordens Vänner en heldag om regnskog.
Vi kommer att lyfta några av de mest omstridda frågorna Amazonas står inför och bland våra föreläsare har vi bland annat en biolog från brasilianska Amazonas; Israel Vale.
Israel Vale arbetar för Jordens Vänners samarbetsorganisation Kanindé. Han kommer att berätta om hur vi samarbetar med ursprungsbefolkningar i delstaten Rondonia, Brasilien samt hur de bemöter de hot som ständigt är närvarande. Kanindé har framgångsrikt arbetat i området under en lång tid och har under åren bidragit till att enorma ytor regnskog skyddats från exploatering.

Övriga föreläsare är:
Alexandre Antonelli –(intendent Göteborgs Botaniska Trädgård) Alexandre berättar om Amazonas uppkomst och biologiska mångfald.
Eskil Mattsson – (doktorand Chalmers) Eskil berättar om sin forskning kring det omstridda verktyget för att reducera skövlingen av skog; REDD. Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation
Anna Bernstad och Kajsa Lindqvist (Jordens Vänner) berättar om Jordens Vänner syn på REDD.
Calle Ramvall – (importföretaget North Trade) – tillhör en av Sveriges största importörer av Nötkött. Nötköttsindustrin anses idag vara en av de största orsakerna till avskogning i Brasilien. Hur bemöter North Trade detta?
Helena Leander (MP) berättar om Sveriges ökade köttkonsumtion och kritiken North Trade fått under årens lopp.
Anmälan innan 27/9 på 031-12 80 42 eller info@jordensvanner.se (Detta för att garantera dig fika!)
Var: House of Win-Win, Tredje Långgatan 13 b, Göteborg. Hållplats Järntorget.
FRI ENTRÈ – förutom den vegetariska lunch som serveras till de som anmäler sig i tid – 50 kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top