Sista veckan i Ecuador

Nu är våra sex månaders praktikperiod över. Tiden har gått otroligt fort och vi kan inte förstå att det redan blivit dags för oss att åka hem. Det har varit en fantastisk upplevelse att få bo i Ecuador och vi har lärt oss jättemycket under vår praktik. 

La Floresta i Quito

Vi hade båda sedan tidigare en kandidat i globala utvecklingsstudier och Sahra hade även en master i global hälsa. När vi åkte till Ecuador var vårt uppdrag mer inriktat på att jobba med Altropicos externa kommunikation. Vi har jobbat en del med det (vi har bland annat gjort nyhetsbrev och informationsblad) men då UD avråder att resa till vissa delar pga. säkerhetsläget har det varit svårt för oss att resa i norra Ecuador. En stor del av vårt arbete blev istället förlagt till kantonerna Muisne och Mira där vi jobbat mer med folkhälsa; bland annat med ett dricksvattensystem och ett projekt om förbättrade spisar. Vi har också rest en del på egen hand och har spenderat stor del av vår fritid på kusten där vi njutit av den goda maten och goda vindsurf – möjligheter.

Stranden i Canoa.

När vi är tillbaka i Sverige kommer vi att utföra ett efterarbete som kommer bestå av en fotoutställning. Bilderna är porträtt av personer från några av byarna vi har jobbat i och de ska visas tillsammans med en intervju med varje person. Vi kommer att hålla en fotoutställning i Göteborg och en i Stockholm under mars månad så håll utkik efter publiceringar av eventet!

Då tackar vi för oss och önskar all lycka till de nya praktikanterna!

Malin Johnsson och Sahra Broms

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top