Sök praktik på Jordens Vänner i höst

På Jordens Vänner finns praktikplatsen där du får insikt i hur en partipolitiskt och religiöst obunden icke vinstdrivande organisation arbetar för miljö och solidaritet!
 
 

Jordens Vänners mål är en ekologisk och socialt hållbar värld där utveckling och välstånd inte ska grundas på ständig ekonomisk tillväxt. Vi verkar för en radikal omställning som gör det möjligt för alla att leva goda liv; nu och i framtiden. Vi ser framför oss ett samhälle där individer och folkliga rörelser bygger en demokratisk och jämlik värld i fred och rättvisa.
Som praktikant på Jordens Vänner hösten 2013 kommer du att vara delaktig i att utveckla och bredda vårt arbete kring klimaträttvisa, rättvis omställning och mänskliga rättigheter.
Vi erbjuder dig en kvalificerad yrkespraktik där du får ta del av det dagliga arbetet inom organisationen. Du kommer att involveras i planeringen och genomförandet av seminarier, workshops och andra typer av organisationsträffar, arbeta med att stödja lokala medlemsgrupper och utskott samt ta del av att driva vårt utvecklingsarbete framåt.
Tillsammans med dig som praktikant tar vi fram en handlingsplan som utgår ifrån dina erfarenheter och vad vi har att erbjuda. Du kommer att få intern handledning och en kreativ arbetsplats i centrala Göteborg.
Kvalifikationer:
–       har ett intresse för miljö- och rättvisefrågor
–       är självständig,
–       har en god analytisk och organisatorisk förmåga,
–       uttrycker dig väl i tal och skrift
–       läser samhällsvetenskap, stadsvetenskap, mänskliga rättigheter, miljö eller liknande på högskolenivå, lämpligen med någon form av organisationsvetenskaplig inriktning och/eller att du har organisationserfarenhet i någon annan form.
Meriter:
Vi ser det som en fördel om du;
–       sedan tidigare har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
–       är utåtriktad och har lätt att komma överens med olika typer av människor
–       har lätt för att ta egna initiativ
 
Praktiken omfattar ca 20 veckor under hösten på hel- eller halvtid med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna att du påbörjar din praktik i slutet av augusti eller början av september.
Jordens Vänner har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktikperioden. Du får ett intyg efter avslutad praktikperiod.
Ansök senast 7 juni 2013 till jobb@jordensvanner.se märk ansökan ”EPK”
Vid frågor kontakta Sofia Hedström eller Anna Danielsson på 031 – 12 80 42 / 0727 – 23 80 42

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top