Sommarlägret upptakt för höstens miljöaktiviteter

Under Jordens Vänners sommarläger på Lindsbergs kursgård utanför Falun den 8-10, diskuterades frågor och planerades för aktiviteter som är aktuella nu inför hösten.
Engagerade människor från hela landet diskuterade bland annat hur Jordens Vänner aktivt kommer att arbeta mot handelsavtalet TTIP mellan EU och USA. Fokus under hösten kommer även att vara att söka aktiva samarbete med antirasistiska grupper. Jordens Vänner kommer bland annat att vara med och ordna klimatvalstugor och ordna regionala helgkurser för de som vill bli aktiva.
Under det tre dagar långa sommarlägret besökte deltagarna gruvmyndigheten Bergsstaten i Falun för att få information om gruvlagstiftningen, den mycket låga mineralavgiften och vilka förändringar som skulle kunna öka miljöskyddet i gruvhanteringen. Under lägret påbörjades även planerna på att ordna en konferens för gruvmotståndare under 2015.
Lägret gästades även av ungdomar från Östhammar som gjort en föreställning om kärnavfallet och det diskuterades en fortsatt samarbete inför Jordens Vänners höstmöte i Östhammar 25-26 oktober.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top