Stoppa kärnkraften! Följ med Jordens Vänner till aktionerna i Olkiluoto 20 augusti

Den 20 augusti anordnas en blockad mot kärnkraftsbygget i Olkiluoto i södra Finland. Målet är att visa att det finns alternativ till regeringens oansvariga utbyggnadsplaner. Kärnkraften är inte nödvändig, varken i Finland eller någon annanstans.
Jordens Vänner i Sverige samordnar en gruppresa till Finland 19-21 augusti 2011 för de som på ett eller annat sätt vill delta i manifestationen. Det blir båtresa på fredag från Stockholm till Åbo och hem igen på söndag. Mellan Åbo och blockaden ordnas också med transport och vi har en svensktalande guide som tar hand om oss. Boende och mat finns, liksom bastu och och gott umgänge.

En rad olika sorters aktioner planeras för att blockera bygget under dagen. I tillägg anordnas en picknick vid vägen, tal och andra aktioner som klargör varför kärnkraften bör stoppas. Jordens Vänner deltar i den lagliga delen av aktionen.
I Finland satsar regeringen och industrin stort på ny kärnkraft, men detta är inte okontroversiellt. Finland skulle kunna satsa på förnybar energi som bioenergi och vindkraft, vilket skulle ge väldigt annorlunda effekter på finsk ekonomi och regionalpolitik. Efter olyckan i Fukushima har också kärnkraftens risker på nytt uppmärksammats. En olycka i Finland hotar också Sverige, och utbyggnaden i Finland uppmuntrar kärnkraftsförespråkarna även i vårt land.
Är du intresserad av att åka med? Kontakta Gunilla Meurling i Jordens Vänners energiutskott på mobil 0768-644159.
Mer info om aktionen finns på http://olkiluotoblockade2011.wordpress.com/

1 reaktion på ”Stoppa kärnkraften! Följ med Jordens Vänner till aktionerna i Olkiluoto 20 augusti”

  1. Pingback: Vi Mänskor | Blockad mot kärnkraftsbygget i Olkiluoto

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top