Stora Enso inte längre på hållbarhetslista

Förra året vann Stora Enso Jordens vänners Greenwash-pris. Då rankades de som ett av de mest hållbara bolagen i Europa. Nu tappar de sin plats på hållbarhetslistan.


1999 startades Dow Jones Hållbarhetsindex (DJSI), ett index inom hållbarhet. Idag är Dow Jones World Index ett av de mest presigefyllda i sin klass. Det jämför stora ledande företag både när det gäller miljö, social och ekonomisk prestanda. De räknar även in indikationer för framtiden.
Stora Enso har legat på listan i tio år. Men nu anses de inte längre tillhöra Europas mest hållbara bolag. Finska UPM tar nu över Stora Ensos plats.
– Det är ett relativt index så anledningen till att vi inte längre ingår var inte att vi försämrats, tvärtom så fick vi bättre poäng än året innan, utan att våra konkurrenter förbättrade sig, säger Tommy Borglund, kommunikationsansvarig på Stora Enso Renewable Packaging, i en kommentar till Veckans Affärer.
Tommy Borglund berättar även att Stora Enso fortsatt har höga poäng när det gäller hållbart skogsbruk och miljöledningssystem men att det inom företagsstyrning, filantropi, HR och “branding” finns saker att förbättra.
Vill du vara med och nominera ett företag, en organisation, grupp eller person, som sysslar med mindre miljövänlig verksamhet och samtidigt försöker skapa en bild som miljövänlig, till årets Greenwash-pris? Klicka här!
Text: Mikaela Nordin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top