Tävling: SM i omställning för hyresgäster

Vi letar efter hyresgäster som har gjort något för att göra bostaden/bostadsmiljön mer ekologiskt hållbar. Har ni några förslag? Till exempel ordnat en kompost på gården, fått hyresvärden att gå med på att starta takodling, byggt ett sopsorteringshus, grönare innegård eller trevligare uteplats, infört mat/avfallssortering m m. Nominera någon som sedan kan vinna en resa för två personer till   Tallinn.* Deadline är den 10 oktober.

Hur tävlingen startade:
I augusti 2010 tävlade Anthony från Malmö i SM i Jenga. Tävlingen anordnades av Hyresgästföreningen. Efter det att han vann första priset ville han ge bort det genom att anordna en ny tävling (denna). Tanken var att idéer och inspiration om hållbart boende ska kunna spridas vidare.
Hur tävlingen fungerar:
1. Nominera någon. Beskriv deras projekt (högst en A4). Skicka gärna 1-3 bilder. Förklara kort hur du känner till deras projekt samt bifoga deras kontakt information.
2. Skicka allt detta till adressen: ekologisktboende@yahoo.se Sista datum är 10-10-10! Vinnaren utropas den 20 oktober 2010.
3. Det vinnande förslaget väljs ut av en juryn med representanter från arrangörerna.
Riktlinjer som projektet kommer att bedömas utifrån är:
– estetik (hur projektet kan bidra visuellt till bostadsmiljön)
– originalitet (hur innovativt projektet är)
– bredd (hur omfattande projektet är)
– mobilisering (hur många som är engagerade i projektet)
– energisparande (hur mycket man sparar i ekologiska resurser)
Arrangerat av: Miljöförbundets Jordens Vänner, Attac och Soc.nu.
*Eventuella skatter betalas av vinnaren. Eventuell resa till Stockholm betalas också av vinnaren. Resan gäller tre dagar med två nätter på båten tur-retur och en natt på hotell med spa i Tallinn. Resan gäller vilka dagar som helst fram tills den 12 december 2010.

1 reaktion på ”Tävling: SM i omställning för hyresgäster”

  1. Pingback: Vinnare i tävlingen om ekologiskt hållbart boende! « Miljöförbundet Jordens Vänner

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top