Administrativ programhandläggare för internationella projekt

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med över två miljoner medlemmar i 75 länder.

Vi söker nu en administrativ programhandläggare med fokus på avtalsefterlevnad till vårt team som arbetar med Jordens Vänners globala program.

Det globala programmet som bedrivs med stöd av Forum Civ har idag fem samarbetspartners som är verksamma i sammanlagt sex länder (Brasilien, Ecuador/Colombia, Guatemala och Mocambique). Programmet syftar till att stärka marginaliserade grupper och säkerställa deras rätt till land för att framhäva ett hållbart användande av lokala naturmiljöer. Under anställningsperioden kommer en ny ansökan om att bredda programmet till ytterligare partners och partnerländer att förberedas.

Tjänsten innebär en typ av controller-funktion för den internationella verksamheten och inkluderar bland annat budgetansvar och revision, löpande rapportering och framtagande av årsplaner. Du kommer även delta i det kontinuerliga metod- och verksamhetsutvecklingsarbetet samt i arbetet med den nya ansökan. Du kommer att vara en central del i att säkerställa att partnerorganisationerna och Jordens Vänner har relevanta administrativa verktyg för att programverksamheten ska kunna utvecklas i linje med uppsatt syfte och mål samt att knyta samman det globala programmet med den nationella verksamheten. Det innebär såväl nära kontakt med partnerorganisationer gällande avtalsefterlevnad, revision och rapportering som att vara drivande i utvecklingen av Jordens Vänners politiska arbete i Sverige och dess koppling till den internationella verksamheten gällande matsuveränitet.

Du kommer också vara delaktig i Jordens Vänners informationsprojekt som genomförs tillsammans med en stor del av övrig personal samt medlemmar. Genom informationsprojektet kommer du att delta i flera i svenska och internationella nätverk kopplade till klimaträttvisa samt i planering och genomförande av aktiviteter kopplade till frågan i samarbete med kollegor. Projektgenomförandet innebär också att stödja aktiva medlemmar och arbeta med att skapa nytt engagemang. Du kommer att ha regelbunden kontakt med bidragsgivare och projektchef för avstämning av befintliga projekt och delta i övriga ansökningsprocesser för externfinansierade projekt hos Jordens Vänner. Tjänsten innebär både självständigt arbete och nära samarbeten i grupp, där du stöttar upp med ansökningar, projektledning och redovisningar.

Profil

Du har goda kunskaper och flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom civilsamhället i ett eller flera av de länder som programverksamheten bedrivs i. Du förstår kraften i en folkrörelse och har erfarenhet av att driva opinionsarbete inom en ideell organisation.

Som person är du självgående, driven, nyfiken och har ett brinnande intresse för Jordens Vänners frågor. Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation till både medarbetare och externa kontakter och du har erfarenhet av att föra dialog i internationella sammanhang. Då arbetet är mycket varierande är det en fördel att vara utåtriktad, driven, ha lätt för att skapa goda relationer och god förmåga att hantera stress samt vara flexibel. Du är dessutom inte rädd för att rycka in när det behövs och uppskattar ett varierat arbete.

Arbetet sätter stora krav på att du både är strukturerad och lyhörd. Du kommer att ha en varierad arbetssituation där ingen dag är den andra lik. Du har förmåga att ha flera processer igång samtidigt och trivs med att självständigt såväl som i grupp driva processer framåt utifrån uppsatta målsättningar. Du trivs i ett uppdrag där du får involvera, inspirera och nyttja kraften hos medlemmar och samarbetspartners

Formella kvalifikationer
Du har:

  • Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot projektledning, samhällsvetenskap, miljövetenskap eller erfarenheter som kan ses som motsvarande.
  • Erfarenhet av att arbeta med avtalsefterlevnad inom internationella program med finansiering av ForumCiv, SIDA eller med annan liknande projektverksamhet
  • Erfarenhet av att arbeta med att stödja enskilda samarbetspartners samt erfarenhetsutbyte mellan samarbetspartners
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska samt utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på spanska och/eller portugisiska.
  • Erfarenhet av att söka projektfinansiering från bidragsinstanser som ForumCiv, Sida, MUCF elller Allmänna Arvsfonden.
  • Erfarenhet av att samordna aktiviteter parallellt som håller en hög administrativ nivå

Meriterande kvalifikationer
Du har:

  • Upparbetat kontaktnät i framförallt latinamerikanskt eller svenskt civilsamhälle.
  • Erfarenhet av kampanj- och påverkansarbete, gärna i frågor med internationell prägel som exempelvis jord- och skogsbruksfrågor, matsuveränitet.
  • Erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet.

Tjänsten är placerad på Jordens Vänners kansli i centrala Göteborg och då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva kan det emellanåt vara aktuellt att arbeta kvällar och helger.

Jordens Vänner har kollektivavtal med Unionen.

Tjänstgöringsgraden är 100 % med start så snart som möjligt fram till 30 juli 2022 och anställningsform är vikariat för ordinarie personal.

Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och bland våra anställda så vi välkomnar alla sökande oavsett kön och könsidentitet, ålder, sexuell läggning, funktionsvariationer eller såväl etnisk som religiös tillhörighet.

Anställningsintervjuer kommer att genomföras löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu!

Skicka din ansökan senast 2022-01-16 till: jobb@jordensvanner.se

Frågor om tjänsten besvaras av sofia.hedstrom@jordensvanner.se

Facklig kontakt: Unionens ordförande Sebastian Mellgren sebastian.mellgren@jordensvanner.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top