Jordens Vänner söker en Utbildningsledare till enheten för påverkan och kampanj

Vill du jobba i en snabbt växande miljöorganisation? På vårt rikskansli i centrala Göteborg arbetar du tillsammans med ett kreativt team med varierande arbetsuppgifter. Det nära samarbetet ger dig möjlighet till inblick i stora delar av organisationens verksamheter.
I huvudsak fokuserar tjänsten på att stödja en informatörsverksamhet vars aktiviteter till stor del sköts både på ideell och på arvoderad basis av Jordens Vänners informatörer. Dessa leder workshops i skolor inom klimat, greenwash och andra sakfrågor.
I tjänsten kommer du att arbeta med utbildning, vidareutbildning och handledning av informatörer. Stora delar av informatörsverksamheten och ditt arbete sker inom ramen för vår satsning ”Klimat för alla” som riktar sig till att stödja unga nyanländas engagemang. Som utbildningsledare har du ansvar för att våra workshopar inom informatörsverksamheten håller en god kvalité och är uppdaterade på den senaste forskningen inom våra sakfrågor och Jordens Vänners ställningstaganden. Det sker en ständig utveckling som du ansvarar för av utbildning- och workshop­materialet med nya målgrupper och övningar. Som utbildningsledare blir du också involverad i andra projekt som behöver din sakkunskap och kompetens inom utbildning/workshoputveckling. Du har också ansvar för vissa admin­istrativa delar inom informatörsverksamheten, såsom att upprätta anställ­nings­avtal. Du stämmer kontinuerligt av med projektledare, enhetschef och kanslichef. Du kommer att arbeta i nära samarbete med ideella främst i Göteborg men även Stockholm och andra delar av landet samt anställda inom verksamheten.
En viktig roll för utbildningsledaren är också att överföra kunskap och kontakter mellan andra delar av organisationen och informatörs­verksamheten. Du får också delta i planering och genomförande av olika arrangemang såsom Bokmässan, Almedalsveckan, årsmöte, träffar för informatörer och sommarläger för aktiva.
I tjänsten är det lika viktigt att ha sakkunskap i miljöfrågor, kunskap samt erfarenhet av pedagogik inom miljö och hållbarhetsfrågor som att kunna svara på frågor om Jordens Vänners budskap på ett positivt sätt!
Vem är du?
Du tycker om att arbeta med ungdomar och har tidigare erfarenhet av ungdomsverksamhet. Du har goda kunskaper inom pedagogiska metoder, gärna på högskolenivå eller likvärdig samt dokumenterad praktisk erfarenhet av att arbeta med att ta fram eller utveckla utbildningar. Du har erfarenhet och förståelse för vad det innebär att arbeta med ideellt engagerade. Datavana liksom goda kunskaper i engelska är grundläggande. Engagemang och kunskap inom miljö- och samhällsfrågor värderas högt.
Rätt person är utåtriktad, driven, har lätt för att skapa goda relationer och kan hantera stress. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete. I arbetet kommer du att arbeta i grupp men även självständigt, vilket lägger stora krav på att du är strukturerad och kan hantera ett stort eget ansvar. Du kommer att ha ett varierande jobb där ingen dag är den andra lik. Detta innebär även att delta på möten på kvällar och helger – det är därför viktigt att du är flexibel kring så väl arbetsuppgifter som arbetstider.
Formella kvalifikationer
* högskole-/universitetsexamen med inriktning mot miljö, samhällskunskap, globala utvecklingsstudier eller motsvarande.
* erfarenhet av att producera material i utbildningssyfte.
* god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
* erfarenhet av arbete med unga i medlemsbaserad ideell organisation som frivillig eller anställd
Meriterande kvalifikationer
* erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet
* Erfarenhet från Jordens Vänner
Då Jordens Vänner är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger. Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, eller etnisk och religiös tillhörighet.
Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med över två miljoner medlemmar i 77 länder.
Jordens Vänner har kollektivavtal. Kontaktperson Unionen är Amina-Bahja Ekman 0727-188042
Visstidsanställningen löper från 1 augusti 2015 till 29 februari 2016. Tjänstgöringsgraden är 100 %.
Vid frågor kontakta utbildningsledare Maria Petterson 031-128042 eller kanslichef Patrik Bennet, 031-121 808. Ansökan (CV och personligt brev) skall vara Jordens Vänner tillhanda senast 20 maj 2015. Skicka din ansökan via e-post till jobb(a)jordensvanner.se. Alternativt med post till: Jordens Vänner, Box 7048, 402 31 Göteborg.
För sent inkommen ansökan kommer inte att behandlas. Vi kommer endast kontakta de personer som är aktuella för tjänsten.
Tack för din ansökan till Jordens Vänner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top