Uttalande: Jordens Vänner stödjer Gazas befolkning – stoppa Israels belägring nu!

Under mer än tre veckor har Israels armé utfört ett hänsynslöst angrepp på Gaza. Antalet offer på Palestinsk sida är uppe över 1200, varav den absoluta merparten civila inklusive många kvinnor och barn. Mångas hem raseras och flera FN skolor som tjänstgör som flyktingboende har beskjutits med många döda och skadade som följd. Över 200 000 människor är inre flyktingar. Detta medan merparten av Gazas 1,8 miljoner invånare inte har någonstans att ta vägen; Gränserna hålls stängda, och rörelsefriheten för Palestinier är begränsad. Detta måste få ett slut!

Vi uppmanar det internationella samfundet att införa ett omedelbart stopp för export av vapen till Israel, samt att blockaden av Gaza upphävs.
Vi uppmanar EU att avbryta handelsöverenskommelsen med Israel
Vi uppmanar Sverige att kalla hem Sveriges ambassadör i Israel
Vi uppmanar alla medborgare att protestera mot staten Israels angrepp mot och ockupation av Palestina. Ett tungt ansvar vilar på Netanyahus regering
Vi uppmanar till bojkott, divestering och sanktioner, i likhet med bojkotten som bidrog till att störta apartheidsregimen i Sydafrika
Konflikten mellan Israel och Palestina har pågått länge, och är historiskt sett komplext. Men Israels ockupation av Gaza och Västbanken har enorma konsekvenser för Palestiniernas möjligheter till ett värdigt liv. Jordbruksmöjligheter förstörs, vattentillgången begränsas, arbetslösheten är enorm, rörelsefriheten för Palestinier är nästan obefintlig. I detta krig har även Gazas enda elkraftverk skjutits sönder.
Vi stödjer den Palestinska befolkningen, och stödjer även de oppositionella röster i Israel som hotas och tystas ner. Stoppa detta blodiga angrepp, nu!
31 juli 2014
Länkar:
http://www.shiptogaza.se – Ship to Gaza Sverige
http://www.foei.org/news/gaza-under-attack/ – uttalande från Internationella Jordens Vänner, Friends of the Earth International, om situationen i Gaza.
http://www.foei.org/news/video-the-environmental-and-social-impact-of-israels-occupation/ – Internationella Jordens Vänner, Friends of the Earth International, besökte Palestina förra året och inventerade de sociala och miljömässiga konsekvenser av ockupationen.
http://www.pengon.org/ – Friends of the Earth Palestine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top