fbpx

Vad händer med din gåva?

Med hjälp av din gåva är Jordens Vänner en stark förändringsagent för klimaträttvisa och rättvis omställning! Varje krona stärker Jordens Vänners arbete mot avskogningen av Amazonas, fattigdom och utanförskap i de länder där vi är verksamma. Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och vårt 90-konto garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.

Enligt svensk insamlingskontroll ska minst 75% av pengarna användas till verksamheten, så där ligger vi bra till med hela 85%. När vi räknar ut våra kostnadsexempel gör vi en beräkning av bidraget till en partnerorganisation och slår ut det på hur många personer de beräknas ha påverkat under perioden.

 

Om det rör gymnasieungdomars utbildning i klimaträttvisa så blir det alltså: X kronor/X ungdomar som deltagit i utbildningen.

Jordens Vänner i Sverige samlar in pengar till två ändamål:

  • Arbetet i Sverige baseras på ett antal projekt och aktiviteter som handlar om att upplysa, utbilda och skapa debatt om  lokala såväl som internationella miljö- och rättvisefrågor.
  • Arbetet med skydd av regnskog handlar om att arbeta tillsammans med lokala gräsrotrörelser i Latinamerika för att säkerställa att framförallt ursprungsfolkens rättigheter och territorier skyddas.

Exempel på vad din gåva kan räcka till:

250-700 kronor räcker till ett demonstrationstillstånd.

1700 kronor räcker till en utbildningsdag i klimaträttvisa för cirka 60 svenska gymnasieungdomar.

100 kronor räcker till att ordna en lokal namninsamling.

500 kronor räcker till skydd av 5000 hektar regnskog i ett år.

2000 kronor räcker till att ordna en workshop kring landrättigheter och naturskydd

Till skillnad från välgörenhet eller bistånd, så handlar vår hjälp om folkrörelsesamarbeten. Det handlar om en människosyn som utgår från att varje människa själv har kraften att med rätt förutsättningar lyfta sig ur fattigdom och utanförskap. Ibland kallas det "hjälp till självhjälp". För att vara mer konkret handlar det också om att de pengar Jordens Vänner förmedlar till projekt i andra länder inte går till enskilda individer utan används till att förändra förutsättningarna för utsatta grupper, exempelvis ursprungsfolken i Brasilien.

Stöd Jordens Vänner
Dela gärna vår kamp!
Scroll to Top