Välkommen in!

“informella hierarkier, outtalade regler och enskilda personer som tar sig rätten att definiera vad som är, och ska vara, Jordens Vänner.”
Är detta något du känner igen? Eller har du en helt annan bild av Jordens Vänner? Kanske har du nya idéer om hur man öppnar dörrar i en förening? Miljötidningen vill gärna ta del av dina erfarenheter, skriv till oss miljotidningen@jordensvanner.se
 
 
 
 
 

 
Självklart ska dörren vara öppen för alla när Jordens Vänner har möten och arrangemang. Självklart ska alla, oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund och antal år som medlem i Jordens Vänner få vara med och planera, bestämma innehåll och genomföra aktioner, läger och kampanjer. Samtidigt vet vi att det inte är så enkelt som det låter, och även om Jordens Vänners dörr kanske inte är stängd och låst, så undrar jag, efter ett antal möten med ett flertal medlemmar i vår, om den verkligen är öppen? Kanske står den snarast på glänt?

De medlemmar jag träffade uttryckte att de inte bara tyckte att dörren var svår att öppna, utan även att möjligheterna att få vara med och engagera sig när man till slut kommit över tröskeln, var små. De pratade om informella hierarkier, outtalade regler och enskilda personer som tar sig rätten att definiera vad som är, och ska vara, Jordens Vänner.

Är detta något du känner igen? Eller har du en helt annan bild av Jordens Vänner? Kanske har du nya idéer om hur man öppnar dörrar i en förening?

Miljötidningen vill gärna ta del av dina erfarenheter, skriv till oss så publicerar vi på Miljötidningen på nätet, och självklart kan du, som vill, vara anonym. Kanske ett steg på vägen kan vara spridning av det att arbete som Jordens Vänner nyss gjort på temat, skriften Organisationer för alla, nedladdningsbar eller att beställa på 031-12 18 08.

Till sist, även om det är känsligt och svårt är det viktigt att ta den här typen av kritik på allvar, om inte medlemmarna i en organisation som arbetar för miljö och solidaritet visar varandra hänsyn och respekt, vem ska då göra det? Med de orden tackar jag för mig och lämnar jag tillbaka redaktörskapet för Miljötidningen till Emil Schön som från och med nästa nummer är tillbaka från sin föräldraledighet.

Välkommen in!
Eva Lindholm
 
Eva Lindholm, vikarierande redaktör Miljötidningen
 
Introtexten publicerades i Miljötidningen nr 4 2013
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top