Välkommen till Framtidskonferensen

framtidskonferens-v1-160108 

12-14 februari
Färnebo Folkhögskola, Österfärnebo
Nu är det snart dags för 2016 års första nationella Jordens Vänner-träff! Det handlar om Framtidskonferensen, som traditionellt är den av våra fyra träffar som brukar hållas på vintern. Framtidskonferensen är en inspirations- och strategiträff där du ska känna dig välkommen oavsett om du är helt ny i Jordens Vänner eller har varit med länge.
Den 12-14 februari kommer bli en helg då vi inspireras och utvecklar både individuell aktivism och Jordens Vänners framtid. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att mötas efter klimattoppmötet i Paris. Som systemkritisk rörelse behövs Jordens Vänner nu mer än någonsin, inte bara med tanke på Paris utan t ex även förhandlingarna om handelsavtalet TTIP som fortfarande pågår.
Vi kan utlova ett späckat program med en intressant variation i innehållet. Förutom strategiska diskussioner om t ex aktivism, jämställdhet och framtidsspaning, kommer vi också att kunna fördjupa våra kunskaper genom workshops med bland annat gäster från vårt internationella Friends of the Earth-nätverk.
Om du är intresserad av att träffa fler av våra internationella gäster från Friends of the Earth går det bra att vara med hela fredagen. Det är också sista dagen av ett internationellt möte som vi ordnar inom ramen för Friends of the Earth-projektet School of Sustainability, med fokus på folkbildning.
Ta gärna chansen att bekanta dig med andra tillresande i förväg genom facebook-evenemanget.
Anmäl dig senast 31 januari till meeting(a)jordensvanner.se eller 031-12 18 08.
Kostnad
Jordens Vänner kommer att stå för kostnaden för mat och boende för samtliga deltagare. Ersättning för resan till och från evenemanget kan sökas, så spara gärna alla kvitton. Dock kan vi inte garantera att vi kan täcka upp för alla reskostnader. Meddela oss gärna om ni vill ansöka om reseersättning så skickar vi information (meeting@jordensvanner.se) eller så kan ni fylla i blanketten på plats och lämna till oss.
Preliminärt program:
Fredag – ankomst
– School of Sustainability – Internationell Friends of the Earth-träff om folkbildning och hållbarhet. Jordens Vänners medlemmar är välkomna på internationell träff med grupper från hela Europa, med tema folkbildning och hållbarhet!
– Kvällsaktivitet tillsammans med internationella deltagare från School of Sustainability
Lördag – Internationella dagen
– Vad händer i nätverket runt om i Europa? Nätverksbyggande lokalt och globalt med David Heller från Friends of the Earth Europe. Ett informativt och inspirerande pass om vårt internationella nätverk.
– Utskotts- och lokalgruppsmöten
– Martine Solberg från Young Friends of the Earth Europe, för unga jordvänner
– Efter COP21: Hur håller vi igång engagemanget? Vad händer framöver?
– TTIP och CETA. Workshop om handelsavtalen, med information och inspiration för 2016 framåt
– Öppen scen. Kanske spelar du något instrument eller är grym på poesi? Dela med dig och inta den öppna scenen!
Söndag – aktivistdagen
– Hur bygger vi ett starkare Jordens Vänner tillsammans? Vi samlas och pratar om inkludering och jämställdhet, hur vi blir fler och hur vi kan samarbeta mer
– Workshop om civil olydnad
– Aktionsplanering. Vi delar upp oss och planerar aktioner. Tågaktion och Förbifarten är två exempel. Vad vill du göra?
 

Scroll to Top