Klimatinformatörerna

Klimatinformatörerna är en del av Jordens Vänners utåtriktade verksamhet och startades 2009. Syftet med arbetet är att sprida kunskap, väcka intresse och skapa engagemang kring klimatfrågan hos unga, och en grundtanke är att alla kan påverka.

Klimatinformatörerna leder workshops om klimaträttvisa, där teori om klimatfrågan varvas med interaktiva övningar. Vi håller även workshops om greenwash.

Bli klimatinformatör
Är du intresserad av miljöfrågor och att engagera andra? I så fall kan du bli klimatinformatör hos Jordens Vänner! För intresseanmälan och mer information om att bli klimatinformatör kan du kontakta kansliet på workshop(a)jordensvanner.se.

Boka klimatworkshop
Klimatinformatörerna besöker skolor och organisationer och anpassar workshopen efter förkunskaperna i gruppen. Samtliga klimatinformatörer har genomgått en utbildning och har ett eget intresse och engagemang för klimat- och rättvisefrågor. Våra klimatworkshops har olika teman, såsom genus, migration, mat och regnskog. Vi kan även hålla workshops om greenwash samt workshops på lätt svenska eller på engelska. Upplägget och tiden för workshopen anpassas efter skolans eller organisationens önskemål. Läs mer.

För mer information om Jordens Vänners informatörsverksamhet eller för att boka klimatworkshops kan du kontakta kansliet genom att mejla workshop(a)jordensvanner.se eller ringa 031-12 80 42.

Scroll to Top