12493925_1145104118840762_4398755366357300060_oÄr du intresserad av miljöfrågor och att engagera andra? I så fall kan du bli klimatinformatör hos Jordens Vänner! Vår informatörsverksamhet finns i dag runt Göteborg och Stockholm. Vi har även som mål att i framtiden kunna ha verksamhet i fler regioner.

Som klimatinformatör kommer du att ingå i en grupp av informatörer som är ute och engagerar framförallt elever och unga på bland annat skolor och organisationer. Du får en grundutbildning på Jordens Vänner och får möjlighet att träffa andra informatörer och utbyta erfarenheter. Som utbildad klimatinformatör kommer du att få betalt för de workshopar du håller.

Du kan skicka in din intresseanmälan, där du uppger namn, kontaktuppgifter, intresse och erfarenhet av att tala inför grupper samt eventuella förkunskaper inom miljö- och klimatfrågor, till workshop(a)jordensvanner.se.

Hur är det att vara klimatinformatör?
Isabella Da Luz:
“Jag har varit klimatinformatör för Jordens Vänner sedan hösten 2011. Det har varit väldigt spännande och lärorikt för mig då jag har fått fördjupa mig i frågor som rör klimatet, lära mig att leda grupper och har utvecklats som föreläsare. Det bästa med att hålla workshops är känslan som uppstår när man lyckas inspirera ungdomar till att agera i klimatfrågan.”

Matilda Jacobsson:
“Jag ville bli informatör därför att jag ville kombinera mitt engagemang för miljöfrågor med mitt intresse för sociala frågor som rättvisa och genus. Jag ville aktivera mig på något sätt men visste inte hur. Jag blev tipsad om Jordens Vänner och tänkte ‘varför inte?’. Jag tänkte också att det är en bra erfarenhet av att jobba med kommunikation i praktiken och att bli bättre på att prata inför andra människor. Informatörsrollen är verkligen perfekt för det.

Det är roligt och omväxlande att vara informatör. Jag stöter på nya funderingar hela tiden, eftersom man träffar nya människor hela tiden. Det är kul och det känns viktigt att kommunicera de här frågorna till andra, och förhoppningsvis sätter en workshop igång funderingar hos dem också. Det är häftigt att se hur man som informatör kan inspirera på det sättet. En annan sak jag tycker är bra är att man har mycket frihet i hur man lägger upp workshopen, tillsammans med sin partner kan man anpassa materialet, och det känns jättebra att bestämma en del själv, samtidigt som man får stöd från kansliet.”