Webbkommunikatör med fokus på sociala medier

Är du kommunikatör eller innehållsproducent med erfarenhet av att skapa och layouta engagerande visuellt material för sociala medier? Vill du använda din kompetens för att göra skillnad i samhället? Jordens Vänner söker nu en webbkommunikatör som kan utveckla våra sociala medier och vår digitala profil.

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med över två miljoner medlemmar i 75 länder. Vi växer snabbt och är just nu inne i en omfattande digital utvecklingsresa.

Som webbkommunikatör har du ett övergripande helhetsansvar att förvalta och utveckla våra webbkanaler som hemsida och sociala medier utifrån organisationens övergripande mål och medlemmars samt medarbetarnas behov. I tjänsten ingår att självständigt planera och utveckla webbplatsen med hjälp av analys och strategisk kommunikationsplanering. Kommunikationen inkluderar aktuella kampanjer, generell informationsspridning och ett aktivt insamlingsarbete. Arbetet kräver redaktionell och webbteknisk kunskap samt att du på ett strukturerat sätt kan hantera både det strategiska och operativa arbetet. Du behöver också ha goda kunskaper kring sökoptimering, målgruppsanalys, tillgänglighet och användbarhet.


Utöver hemsidan arbetar du med att skapa och marknadsföra event, samt folkbilda, engagera och sprida information genom inlägg på sociala medier. Du behöver därför ha erfarenhet av att filma, klippa, fota och producera material både för organiska och köpta inlägg på sociala medier där du också bevakar och kommenterar. Som webbkommunikatör kommer du att jobba nära det övriga kommunikationsteamet och tillsammans utformar ni det digitala kommunikationsarbetet. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga anställda.


I tjänsten ingår också att analysera resultat i våra olika kanaler och anpassa materialet efter det. Vi söker vi dig som har erfarenhet av analysarbete, uppföljning och optimering i sociala kanaler. Du har kunskap om målgruppsanpassning, av att förmedla ett större narrativ/varumärke och vet hur en skapar uppmärksamhet genom historieberättande/storytelling.

Vi söker dig som: 

 • Har en god förmåga att både samarbeta, kommunicera med andra och att självständigt leda processer 
 • Uppskattar flexibilitet, snabba växlingar och att arbeta med flera projekt parallellt 
 • Är idérik, utåtriktad och prestigelös
 • Är kreativ och gillar att spåna idéer kring nya initiativ och kampanjmaterial

Formella kvalifikationer:

 • Eftergymnasial utbildning i marknadsföring, kommunikation, innehållsproduktion alternativt tidigare likvärdig erfarenhet. 
 • Mycket goda kunskaper i Adobe Photoshop, WordPress och InDesign. 
 • Erfarenhet av att filma, klippa, fota och producera engagerande material för sociala medier.
 • Van att hantera sociala medier som Facebook och Instagram samt att utvärdera dessa genom Facebook Business Manager och Google Analytics, Search Console och Ad Grants eller liknande.
 • Tidigare erfarenhet av WordPress och SEO-optimering.

Meriterande: 

 • Erfarenhet av att utveckla digitala plattformar
 • Erfarenhet av att arbeta mot målgruppen unga
 • Erfarenhet av att hantera TikTok
 • Erfarenhet av insamlingsarbete inom ideell sektor

Vi utgår från att du står bakom organisationens värdegrund och har ett stort intresse för miljö-, klimat- och rättvisefrågor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tror du att du skulle kunna göra ett bra jobb men saknar några av de formella kraven? Sök ändå!

Vad vi erbjuder:

Som medarbetare hos Jordens Vänner blir du en del den svenska folkrörelsen för klimaträttvisa. Du får möjlighet att använda dina tidigare erfarenheter för att göra skillnad på riktigt och tillsammans med engagerade kollegor och samarbetspartners arbeta mot samma mål – ett hållbart, rättvist samhälle, lokalt och globalt.

Tjänsten är placerad på Jordens Vänners kansli i centrala Göteborg (med viss möjlighet till distansarbete). Då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva är en del arbete förlagt till kvällar och helger.

Jordens Vänner har kollektivavtal med Unionen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 % (med sex månaders provanställning) med start så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och välkomnar alla sökande oavsett kön och könsidentitet, ålder, sexuell läggning, funktionsvariationer, etnisk och religiös tillhörighet.

Skicka din ansökan senast 2022-03-01 till: jobb@jordensvanner.se

Anställningsintervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Frågor om tjänsten besvaras av sofie.persson@jordensvanner.se

Facklig kontakt: Unionens ordförande Sebastian Mellgren sebastian.mellgren@jordensvanner.se

Scroll to Top