/Kalender
Stockholm: Ett levande Skeppsbron – sätt P för bilarna
20
sep
Stockholm: Ett levande Skeppsbron – sätt P för bilarna
Under parollen "Ett levande Skeppsbron – sätt P för bilarna" vill vi ge en konkret bild av hur en bilfri strandpromenad skulle kunna vara en levande yta för människor genom att parkera våra cyklar på Skeppsbrons parkeringsplatser.

Var: Skeppsbron, Stockholm
Datum: Onsdag 20 september
Tid: Exakt tid kommer
Arrangör: Jordens Vänner, Alternativ Stad/Jordens Vänner Stockholm, Cykelaktion Stockholm

Den 20/9 visar vi på hur ytan igen skulle kunna bli en trevlig och positiv plats för människor att använda. Och inte bara den utan i förlängningen hela Skeppsbron och Stockholm och världens alla städer!

Vi kommer till fots eller med cykel till Skeppsbrons parkering, den 20/9, mitt under Week of Action for Social and Climate Justice. Vi köper parkeringsbiljetter och ställer ut cyklarna på lediga parkeringsrutor i den norra delen av parkeringen, mellan statyn och ungefär till busshållplats Slottsbacken, som Stockholms stad har gjort till en bilfri och grönskande Sommarplats fram till den 5/9.

Aktionen är helt laglig då det inte finns något som säger att cyklar inte får stå på betalda parkeringsrutor, vilket har bekräftats av Transportstyrelsen. Genom att parkera våra cyklar på parkeringsplatserna och lösa parkeringsbiljetter för dessa skapas en alternativ mötesplats med lagliga medel.

Läs mer om aktionen på Facebook: Ett levande Skeppsbron – sätt P för bilarna.