/Engagera dig
Tillsammans för en bättre värld!
Vi är 3000 medlemmar i Sverige och 2 miljoner aktivister världen över. Genom aktivism, politisk påverkan och folkbildning kämpar vi för att förändra system och strukturer, för en hållbar, rättvis värld. Var med!
Engagera dig

Ett hem för aktivism

Det är när vi går ihop och agerar tillsammans som vi kan åstadkomma förändring på riktigt. Vill du engagera dig för klimaträttvisa tillsammans med andra? Engagera dig i lokala miljöfrågor där du bor? Eller har du en egen projektidé kopplat till miljö- och rättvisefrågor som du vill ha hjälp att förverkliga? Då har du kommit rätt!

Är du ny i miljörörelsen?

Känner du att du saknar erfarenhet och är osäker på vad du kan bidra med? Du behövs precis lika mycket! Du kanske vill koka kaffe på ett möte. Eller skriva ut flygblad. Sköta tekniken på en filmkväll. Bara prata och få stöttning för att klimatkrisen känns tung att bära ensam. Oavsett vad vi vill göra och vad vi har för förmågor och behov gör vi störst skillnad när vi gör det tillsammans!

Kansliet

På Jordens Vänners kansli i Göteborg finns ett tiotal anställda vars jobb går ut på att stötta engagemang. Genom kansliet kan du få hjälp med allt möjligt:

  • Låna våra lokaler för att ordna samtalsträffar, filmkvällar, föreläsningar eller andra tillställningar.
  • Layouta och skriva ut flygblad och affischer.
  • Bolla idéer och få praktisk hjälp att förverkliga idéer.
  • Hitta andra medlemmar att engagera dig tillsammans med – i en existerande grupp eller genom att starta en helt ny.
  • Bor du på annan ort kan vi posta material och hjälpa till att hitta lokaler i närheten av dig.
  • Ordna en demonstration. Jordens Vänner har 50 års erfarenhet av att ordna demonstrationer, aktioner och andra event. Kansliet hjälper dig med gärna med både planering och praktiska frågor som att söka polistillstånd och få kontakt med andra engagerade medlemmar.

Skicka ett mail till aktivism@jordensvanner.se eller ring till kansliet: 031 – 12 18 08.

Aktivistfonden

Vill du starta en bokcirkel eller en samtalsgrupp, göra film, arrangera en demonstration eller något helt annat kopplat till miljö och solidaritet? Från vår aktivistfond kan du som medlem söka upp till 20 000 kronor för att dra igång egna projekt. Fyll i blanketten och skicka till info@jordensvanner.se. Om du inte har möjlighet att fylla i det digitala formuläret, kan du besvara frågorna på ett papper och skicka till Jordens Vänner, Box 7048, 402 31 Göteborg märkt Aktivistfond. Ladda ner blanketten här.

Träffa andra medlemmar

Vi ordnar regelbundet digitala och fysiska träffar – från webbsemiarier till klimatfestivaler – där du både får lära känna andra medlemmar och föreningens verksamhet. I vår kalender hittar du alla aktuella datum.

Hitta en lokalgrupp nära dig

Jordens Vänner har lokalgrupper på ett flertal orter runt om i landet. Genom lokalgruppen kan du tillsammans med andra där du bor engagera dig i lokala miljöfrågor, anordna lokala aktiviteter och arbeta med nationella kampanjer på lokal nivå. Framför allt är lokalgrupperna en möjlighet till gemenskap där du bor. Här hittar du alla lokalgrupper.

Engagera dig i en specifik fråga

Läs mer om frågorna vi arbetar med och hitta aktuella kampanjer att gå med i.

Ladda ner workshopmaterial

Är du lärare eller folkbildare? Vi har ett kostnadsfritt workshopmaterial som ni kan använda för att lära er mer om klimaträttvisa, matsuveränitet och aktivism. Läs mer om materialet här.

Bli en del av ett globalt nätverk

Vi är del av ett globalt nätverk med 2 miljoner medlemmar över hela världen. Tillsammans med våra partner- och systerorganisationer kan vi dra igång globala demonstrationer, ha gemensamma zoom-möten, lära oss av varandra och åstadkomma förändra på riktigt. Läs mer om vad som är på gång internationellt hos Friends of the Earth International.