Lediga tjänster

Vad roligt att du vill arbeta med Jordens vänner, här hittar du våra utlysta tjänster som är sökbara just nu. 

Digital kommunikatör

Vi söker någon som kan arbeta med att utveckla och samordna Jordens Vänners kommunikationsinsatser i alla våra digitala kanaler. Är du en samhällsengagerad kommunikatör med intresse för klimat och rättvis omställning?

Om tjänsten

I en koordinerande roll med kommunikativt fokus, där arbetsuppgifter varierar, blir du en central del i organisationens kommunikationsarbete. I utformandet av det digitala kommunikationsarbetet som bidrar till en fortsatt stark utveckling för Jordens Vänners varumärke och engagemangsskapande har du koll på vad som gäller: strukturera, budgetera, prioritera, planera, producera, optimera, publicera, kommunicera och analysera. Genom proaktivt arbete och välavvägda beslut är du med i organisationens spännande utvecklingsresa.

Då Jordens Vänner arbetar med ett brett spektra av frågor kring miljö, klimat och solidaritet krävs att du har en förförståelse för kopplingen mellan dessa. Dessa kompetenser kommer att vara av stort värde då du har en aktiv roll i Jordens Vänners arbete med att ta fram målgruppsanpassade digitala strategier och budskap för kampanjer, medlemsvärvning och insamling. Som kommunikatör har du en central roll för Jordens Vänners arbete för ett mer hållbart och rättvist samhälle genom att delta i utformningen av hur organisationen skapar opinion och påverkar beslutsfattare.

Som digital kommunikatör har du ett övergripande helhetsansvar för att förvalta och utveckla webbkanaler såsom hemsida och sociala medier utifrån organisationens övergripande mål och medlemmars samt medarbetarnas behov. I tjänsten ingår att självständigt planera och utveckla webbplatsen från analys och strategisk kommunikationsplanering kopplad till aktuella kampanjer och generell informationsspridning. Det kräver både redaktionell och webbteknisk kunskap. Arbetet kräver också goda kunskaper om sökoptimering, målgruppsanalys, tillgänglighet och användbarhet samt att du på ett strukturerat sätt kan hantera både det strategiska och operativa arbetet.

Du kommer att arbeta med att hitta de bästa sätten att kommunicera Jordens Vänner i olika sociala mediekanaler för att vi ska fortsätta växa. Vi finns idag på Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. I tjänsten ingår att omvärldsbevaka för att ha koll på trender och vilka kanaler målgrupperna använder. Du behöver vara en person som använder sociala medier ofta och mycket, inte bara privat utan även i en professionell roll. Du ingår i vårt kommunikationsteam som består av två kommunikatörer. Ni har ett nära samarbete på daglig basis där ni fungerar som stöd i varandras arbete, men du ansvarar för att driva kommunikationen i de sociala kanalerna framåt.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med kollegor som ansvarar för kampanjutförande tar ni fram strategier för sociala medier, analyserar målgrupper och deras informationsbehov, lägger upp kampanjplaner och skapar ett intressant och lockande innehåll, följer upp och modifierar längs vägen.
Du är redaktör för vår hemsida och sociala medier och arbetar dagligen med att planera, skapa och publicera inlägg, svara på inkomna frågor och se till att regelverk följs.

Arbetet genomförs både på svenska och engelska. Det innehåll du sprider kan vara producerat av dig eller någon av dina kollegor.
Du initierar, planerar och producerar även innehåll från grunden, i första hand på svenska.

Kvalifikationer

 • Du har examen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan likvärdig utbildning.
 • Du har flerårig erfarenhet av kommunikationsfrågor och erfarenhet från arbete i ideell sektor, annan medlemsorganisation eller politiskt styrd organisation.
 • Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet inom sociala medier, inklusive produktion av hinnehåll för digitala kanaler
 • Erfarenhet av att ha arbetat i Google Analytics, WordPress, Adobe/Illustrator är meriterande, liksom ett stort intresse för miljö-, klimat- och rättvisefrågor.
 • Goda kunskaper i lagstiftning kring GDPR och tillgänglighet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av att jobba med Google Ads
 • Erfarenhet av internationellt arbete i sociala media
 • Kunskaper och erfarenheter i bild, texthantering och layout samt god kunskap inom främst Adobe, InDesign, Photoshop och hela MS Office
 • Upparbetat kontaktnät inom pressen, såväl dagspress som alternativa media
 • Fotokunskap
 • Erfarenhet av att producera podcasts
 • God förståelse i spanska och portugisiska
 • erfarenhet från Jordens Vänner

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största gräsrotsorganisation för miljö- och solidaritetsfrågor. Tillsammans är vi över två miljoner medlemmar och fler än 5000 lokala grupper i 75 länder.

Tjänsten är placerad på Jordens Vänners kansli i centrala Göteborg och då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger.

Jordens Vänner har kollektivavtal med Unionen.

Tjänstgöringsgraden är 100 % från och med 17 augusti till 31 december med goda förutsättningar till förlängning.

Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och bland våra anställda så vi välkomnar alla sökande oavsett kön och könsidentitet, ålder, sexuell läggning, funktionsvariationer eller såväl etnisk som religiös tillhörighet.

Anställningsintervjuer kommer att genomföras löpande.

Skicka din ansökan senast 2020-07-31 till: jobb@jordensvanner.se

Frågor om tjänsten under perioden 2020-06-26 t o m 2020-07-10 och efter 2020-08-10: Kanslichef Patrik Bennet, 0727-228042, patrik.bennet@jordensvanner.se

Facklig kontakt: Unionens ordförande Charlotte Lundqvist t o m 2020-07-02 och efter 2020-08-03 : charlotte.lundqvist@jordensvanner.se

Administrativ programhandläggare för internationella projekt

Är du intresserad av social rättvisa, globalt såväl som lokalt? Då är Jordens Vänner arbetsplatsen för dig!

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med över två miljoner medlemmar i 75 länder.

Vi söker nu en administrativ programhandläggare med fokus på avtalsefterlevnad till vårt team på tre personer som arbetar med Jordens Vänners globala program. Det globala programmet som bedrivs med stöd av Forum Syd har idag fem samarbetspartners som är verksamma i sammanlagt sex länder (Brasilien, Ecuador/Colombia, Guatemala och Mocambique). Programmet syftar till att stärka marginaliserade grupper och säkerställa deras rätt till land för att framhäva ett hållbart användande av lokala naturmiljöer.

Tjänsten innebär att du innehar en typ av controller funktion för den internationella verksamheten som inkluderar budgetansvar och revision, rapportering, framtagande av årsplaner osv. Såväl som ett aktivt deltagande i det kontinuerliga metod- och verksamhetsutvecklingsarbetet. Du kommer att vara en central del i att säkerställa att partnerorganisationerna och Jordens Vänner har relevanta administrativa verktyg för att programverksamheten ska kunna utvecklas i linje med det uppsatta syftet och målen samt att knyta samman det globala programmet med den nationella verksamheten. Det innebär såväl nära kontakt med partnerorganisationer gällande avtalsefterlevnad, revision och rapportering som att vara drivande i utvecklingen av Jordens Vänners politiska arbete i Sverige och dess koppling till den internationella verksamheten gällande matsuveränitet.

Genom att ha övergripande ansvar för Jordens Vänners informationsprojekt som genomförs tillsammans med en stor del av övrig personal samt medlemmar kommer kopplingen mellan de globala och lokala frågorna att ske. Du kommer härigenom vara delaktig i svenska och internationella nätverk kopplade till matsuveränitet samt delaktig i planering och genomförande av aktiviteter kopplade till frågan tillsammans med kollegor. Projektgenomförandet innebär också att stödja aktiva medlemmar och arbeta med att skapa nytt engagemang. Såväl som att ha regelbunden kontakt med bidragsgivare och projektchef för avstämning av befintliga projekt och samråda inför kommande ansökningar. Du kommer att arbeta självständigt såväl som i grupp och där stödja kollegors arbete med ansökningar, projektledning, genomförande samt redovisningar.

Profil

Du har goda kunskaper och flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom civilsamhället i ett eller flera av de länder som programverksamheten bedrivs i. Du förstår kraften i en folkrörelse och har erfarenhet av att driva opinionsarbete inom en ideell organisation.

Som person är du självgående, driven, nyfiken och har ett brinnande intresse för Jordens Vänners frågor. Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation till både medarbetare och externa kontakter och du har erfarenhet av att föra dialog i internationella sammanhang. Då arbetet är mycket varierande är det en fördel att vara utåtriktad, driven, ha lätt för att skapa goda relationer och god förmåga att hantera stress. Du är dessutom inte rädd för att rycka in när det behövs och uppskattar ett varierat arbete.

Arbetet sätter stora krav på att du är strukturerad och samtidigt lyhörd. Du kommer att ha en varierad arbetssituation där ingen dag är den andra lik. Du har förmåga att ha flera processer igång samtidigt och trivs med att självständigt såväl som i grupp driva processer framåt utifrån uppsatta målsättningar. Du trivs i ett uppdrag där du får involvera, inspirera och nyttja kraften hos medlemmar och samarbetspartners

Formella kvalifikationer

Du har:

 • Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot projektledning, samhällsvetenskap, miljövetenskap eller erfarenheter som kan ses som motsvarande
 • Erfarenhet av att arbeta med avtalsefterlevnad inom internationella program med finansiering av Forum Syd, SIDA eller med annan liknande projektverksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med att stödja enskilda samarbetspartners samt erfarenhetsutbyte mellan samarbetspartners
 • Utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på spanska och portugisiska
 • Erfarenhet av arbete i medlemsbaserad ideell organisation som frivillig eller anställd
 • Erfarenhet av att samordna aktiviteter parallellt och håller en hög administrativ nivå

Meriterande kvalifikationer

Du har:

 • Upparbetat kontaktnät i framförallt latinamerikanskt eller svenskt civilsamhälle
 • Erfarenhet av kampanj- och påverkansarbete, gärna i frågor med internationell prägel
 • Erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet
 • Erfarenhet från Jordens Vänner

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största gräsrotsorganisation för miljö- och solidaritetsfrågor. Tillsammans är vi över två miljoner medlemmar och fler än 5000 lokala grupper i 75 länder.

Tjänsten är placerad på Jordens Vänners kansli i centrala Göteborg och då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger.

Jordens Vänner har kollektivavtal med Unionen.

Tjänstgöringsgraden är 100 % från och med 1 september 2020 till 31 oktober 2021 och anställningsform är vikariat för föräldraledig ordinarie personal.

Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och bland våra anställda så vi välkomnar alla sökande oavsett kön och könsidentitet, ålder, sexuell läggning, funktionsvariationer eller såväl etnisk som religiös tillhörighet.

Anställningsintervjuer kommer att genomföras under andra halvan av augusti.

Skicka din ansökan senast 2020-08-15 till: jobb@jordensvanner.se

Frågor om tjänsten besvaras under perioden 2020-07-03 t o m 2020-07-10 av sofia.hedstrom@jordensvanner.se och efter 2020-07-27 av sofie.persson@jordensvanner.se

Facklig kontakt: Unionens ordförande Charlotte Lundqvist t o m 2020-07-02 och efter 2020-08-03 : charlotte.lundqvist@jordensvanner.se

 

 

Dela gärna vår kamp!
Scroll to Top