Klimathänget
Klimathänget är en mötesplatsen för dig mellan 18-25 år som vill stärkas i både ditt klimatengagemang och din kreativitet. Vi tror att musik, illustration, dans och film har makten att inspirera och förändra samhället. Därför vill vi ge unga kreatörer möjlighet att utvecklas och samtidigt engagera sig i frågor om miljö, klimat och rättvisa.
Klimathänget

Vill du skriva musik om klimaträttvisa? Illustrera bilder som belyser sociala orättvisor? Folkbilda om rättvisa och feminism genom film? Eller på något helt annat sätt använda din kreativitet för att förändra världen? Då är klimathänget mötesplatsen för dig.

Klimathängsträffarna leds av Jordens Vänners unga ambassadörer som har kunskap och erfarenhet av att arbeta med både kultur och klimaträttvisa. Varje ambassadör har sin egen unika bakgrund och jobbar med ett eget kulturellt uttryck. 

Som deltagare kan du välja att komma på en träff med en ambassadör som jobbar med just det uttryckssätt som du är intresserad av eller komma på flera träffar och prova på olika kreativa former. Oavsett hur du väljer att göra kommer du att få möjligheten att samarbeta och utveckla dina idéer tillsammans med andra unga som delar din passion för kultur och klimaträttvisa. 

Inga förkunskaper krävs. Du behöver bara vara i ungefär rätt ålder och ha ett intresse för klimaträttvisa och kultur. Vår förhoppning är att du ska hitta ett sammanhang där du trivs och där du kan utforska och utveckla ditt konstnärliga eller kulturella uttryck i syfte att bidra till klimatrörelsen.

I vår kalender hittar du alla aktuella tillfällen med mer information.